Tämä ohje on otettu Pirkasta nro 3/1990.

400 g naudan suikalepaistia  
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
0,25 tl sitruunapippuria (itse laitoin mustapippuria)
4 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
1 tlk (70 g) tomaattipyrettä
1 rkl sinappia
1 tlk smetanaa

Kuullota sipulit pannulla ja laita kattilaan. Ruskista lihat pannulla kahdessa erässä ja pane kattilaan. Kaada päälle pannun huhdeliemi, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 min. (Itse haudutin n. 45 min, lisäsin vettä tarvittaessa.) Suurusta liemi veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Mausta kastike tomaattipyreellä ja sinapilla. Sekoita joukkon myös smetana. Anna hautua vielä 5-10 minuuttia kunnes liha on murean kypsää. Alkuperäisessä ohjeessa suikaloidaan joukkoon vielä 1-2 herkkukurkkua, mutta itse tarjosin kurkut lisäkkeenä.

Kuvasta ei tullut kovin herkullinen vaikka itse ruoka sitä olikin!

2004029.jpg