2123633.jpg
Nämä ei ole sämpylöitä, vaikka siltä näyttääkin. Ohje on peräisin jostakin vanhasta lehdestä, luultavasti Kotiliedestä.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 1/2 dl sokeria
700-900 g vehnäjauhoja
150 g voita

1/3 -osaan taikinaa lisätään:
200 g voita
1 3/4 dl vehnäjauhoja

voiteluun:
voisulaa

Lämmitä maito haaleaksi ja sekoita siihen hiiväa, suola, kardemumma, sokeri ja osa jauhoista. Vatkaa tasaiseksi. Alusta taikinaan jauhoja niin, että se on vielä pehmeää. Lisää viimeiseksi pehmeä voi. Kohota taikina hyvin.

Leivo 2/3 -osa taikinasta pikkupulliksi (30 kpl). Sekoita lopuun eli 1/3 -osaan taikinaa voi ja vehnäjauhot. Kauli tämä osa ohueksi levyksi ja jaa niin moneen osaan, kuinka monta pullaa pyöritit. Kääri pikkupullat taikinaneliön sisään ja nipistä kulmat kiinni. Kohota liinan alla.

Paista pullat 225 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä ja kullankeltaisia. Voitele kuumat pullat voisulalla.

Itse käytin voin sijaan margariinia ja pullista tuli vähän enemmän kuin kullankeltaisia, mutta voi kuinka hyviä!