1345745377_img-afa6f792c3022a606bbbec2b9

Tässä siis ihan oma kyhäelmäni näin Runebergin päivänä. Ulkonäkö ei ollut ihan niin hyvä kuin maku. :)

 

Runebergin tortut

vajaa 1 desi mantelijauhoa
1 dl soijajauhoa
1 dl (reilu) semper luontaisesti gluteeniton–jauhoseosta
kanelia,
inkivääriä,
pomeranssinkuorta,
neilikkaa (markkeeraamaan murskattuja pikkuleipiä)
2 tl leivinjauhetta
125 g voita (laktoositon)
1,5 dl makeutusjauhetta (käytin Canderelia)
2 rkl vadelmahilloa (reilua)
1,25 dl piimää (laktoositon)

Vaahdotin voin ja lisäsin siihen Canderelin ja vaahdotin edelleen. Lisäsin vadelmahillon ja vaahdotin edelleen. Sitten lisäsin kuivat aineet sekä viimeiseksi piimän. Jaoin taikinan muffinssivuokiin ja paistoin n. 15 min 200 asteessa.

Täytyy sanoa, että kerrankin ihan itse keksimä resepti onnistui aivan yli odotusten. :)