Tämä pohjataikina on Kaarina Roinisen "Kaarinan parhaat" -kirjasta. Täyte on kehitelty itse, ja kuten yleensäkin, se syntyy tehdessä, joten tarkkoja ainesmääriä on vaikea kertoa.

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
250 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 prk rahkaa

täyte:
Soijarouhetta (pari kourallista...?)
paprikajauhetta
maustepippuria
kasvisfondia
1 paprika
1 sipuli
aromisuolaa
valkosipulituorejuustoa (laitoin puoli rasiaa) 

Tee ensin taikina nyppimällä kuivat aineet ja rasva sekaisin ja lisäämällä lopuksi rahka. Laita taikina kelmun sisään ja jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Silppua sipuli ja paprika hyvin pieniksi kuutioiksi. Turvota soijarouhetta keittämällä sitä vedessä. Kuullota sipuli ja paprika pannulla rasvassa. Kun soijarouhe on turvonnut, mausta se kasvisfondilla, paprikajauheella ja maustepippurilla. Sekoita soijarouhe paprikan ja sipulin sekaan ja lisää joukkoon tuorejuusto.

Kauli hieman vajaa puolet taikinasta ohueksi levyksi. Vedä levylle veitsellä hennot viivat niin että saat n. 5x5 cm neliöitä. Jaa täyte näiden neliöiden keskelle. Kauli päälle toinen puoli taikinasta, paina päällistaikinaa kämmensyrjällä täytteiden välistä pohjalevyyn. Jaa leivinpyörällä neliöiksi, siirrä neliöt leivinpaperin päälle uuninpellille, voitele vedellä ja ripottele päälle seesamin siemeniä. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.