Lihamakaronilaatikko
Täällä taas pitkästä aikaa. Tänään sain pestyä ikkunat ulkopuolelta, joten talvi saa minun puolesta vaikka tulla.

Kauppareissun jälkeen tein kahdenlaista makaronilaatikkoa - pienen annoksen soijarouheella ja ison annoksen jauhelihalla.

1 kg makaronia
2 kasvisliemikuutiota
750 g jauhelihaa
3 sipulia silputtuna
250 g Koskenlaskija -sulatejuustoa
Kolmen juuston kermaa
mustapippuria
valkopippuria
paprikajauhetta
muskottipähkinää
2 kananmunaa
tummaa soijarouhetta pari pientä kourallista

Otin erikseen pienen osan kypsästä kasvisliemessä keitetystä makaronista ja sekoitin siihen osan kuullotetusta sipulisilpusta sekä turvotetun ja maustetun soijarouheen. Maustoin seoksen vielä suolalla ja valkopippurilla. Nesteeksi kaadoin Kolmen juuston kermaa, koska kananmunia ei saa laktovegaanin ruokaan laittaa..

Loput makaronit, sipulisilpun sekä ruskistetun ja maustetun jauhelihan sekoitin keskenään ja laitoin isoon voideltuun vuokaan. Sulatin Koskelaskijajuuston ehkä n. neljässä desissä vettä. Vatkasin mukaan pari kananmunaa ja maustoin vielä valkopippurilla ja muskottipähkinällä sekä kaadoin lihamakaroniseoksen päälle.

Paistoin laatikot 200 asteessa reilu puoli tuntia.